lunes, 28 de marzo de 2011

Presentació del llibre Ripollet 100 anys d'Història Gràfica

El proper 15 d'abril de 2011, a les 19 h, es presentarà a la Casa de Cultura de Ripollet, el llibre: Ripollet 100 anys d'història gràfica (1870 - 1970). L'acte comptarà amb la presencia dels autors del llibre, Ramon Martos i Joan Mimó, i amb la de l'alacalde de Ripollet, Juan Parralejo.

Coincidint amb el 15è aniversari de la primera publicació del llibre Ripollet 1870-1970 –Cent anys d`historia gràfica, que tant bona acollida va tenir, es presenta aquesta edició renovada, modificada i ampliada pels mateixos autors.


Coherent amb el seu títol, aquest llibre no pretén ser un llibre de fotografies a l’ús, del tipus que bonic era el meu poble o com era el Ripollet d`abans, que ho és, ans al contrari, fa servir la fotografia com a fil conductor de la història de Ripollet al llarg d’aquests cent anys, tant des de la vessant cultural, com esportiva, política o social.


Conforme el temps avança, podreu observar els canvis en la indumentària de les persones que ens parlen d`una determinada època i que van canviant conforme el temps avança; els paisatges també es transformen mentre les vicissituds polítiques i socials van succeint en un clar paral•lelisme amb el que succeeix arreu de Catalunya i d’Espanya.


Un llibre imprescindible per aquells que volen conèixer la història de Ripollet des de finals del segle XIX fins els anys 70 del passat segle. Les imatges, acompanyades de les explicacions de contingut històric de cada capítol, per situar al lector, així com els comentaris senzills que acompanyen a cadascuna de les fotografies, tenen la virtut de presentar al lector un llibre de fàcil i amable lectura.


Aquesta és també una publicació que pretén complir amb una modesta funció pedagògica de coneixement i d`integració de totes aquelles persones que, per la seva joventut o pel seu origen, tenen en aquest llibre un mitjà accessible per conèixer millor el passat d’aquest poble.

No hay comentarios: